Протестиращи жени хвърлиха доматена супа върху защитената със стъкло картина Мона

...
Протестиращи жени хвърлиха доматена супа върху защитената със стъкло картина Мона
Коментари Харесай

Протестиращи хвърлиха супа по картината „Мона Лиза“

Протестиращи дами хвърлиха доматена чорба върху предпазената със стъкло картина „ Мона Лиза “ в Лувъра в Париж. За това оповестява Би Би Си.

Картината е от XVI век. Тя е дело на Леонардо да Винчи и е едно от най-известните творби на изкуството в света. Пред нея има бронирано стъкло, с цел да не бъде развалена.

Неустоимият сексапил на мистерията ще продължава да буди удивление към гения на Леонардо

Видео демонстрира по какъв начин две дами хвърлят чорба по картината. След това застават пред него, настоявайки за правото на „ здравословна и устойчива храна “, казвайки също по този начин, че „ селскостопанската система е болна “. Вижда по какъв начин защитата на музея слага черни екрани пред тях, преди стаята да бъде евакуирана.

Припомняме, че във Франция се организират огромни митинги на фермери през последните дни. Те стигнаха до Париж. Земеделците упорстват за преустановяване на растящите разноски за гориво и за опростяване на наредбите. В петък (26 януари) те блокираха основни пътища, а коли не можеха да влизат или да напущат Париж.

Мона Лиза е зад безвредно стъкло от началото на 50-те години на предишния век, когато е била развалена от клиент. Тогава тя е била залята с киселина, напомня Би Би Си. През 2019 година музеят сподели, че е конфигурирал по-прозрачно бронирано стъкло, с цел да могат хората да се любуват на картината и в това време да я защитят.

През 2022 година деятел хвърли торта по картината, призовавайки хората да „ мислят повече за Земята “.

Картината е открадната от Лувъра през 1911 година, което провокира интернационална сензация. Винченцо Перуджа, чиновник на най-посещавания музей в света, се беше скрил в долап за една нощ, с цел да вземе картината. Произведението на изкуството обаче беше намерено две години по-късно, когато Винченцо се опитал да продаде картината на търговец за антики във Флоренция, Италия.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР